Partij Modrikamen zet enig Kamerlid aan de deur

Tussen Laurent Louis en voorzitter Mischaël Modrikamen van de Personenpartij waren er al langer spanningen.

De Personenpartij/Parti populaire heeft Laurent Louis, haar enig Kamerlid, uit de partij gezet. Dat gebeurde na spanningen tussen Louis en voorzitter Mischaël Modrikamen.

Louis had er eerder mee gedreigd zelf op te stappen wegens de meningsverschillen met Modrikamen. In een brief van zes bladzijden aan het partijbureau had hij gedreigd met het oprichten van een eigen partij.

Louis hekelde onder meer dat één man (Modrikamen) in de partij alles beslist. ‘Als het voorzitterschap geen moeite doet en niet tegemoetkomt aan de legitieme eisen in mijn brief, zie ik mezelf verplicht de PP te verlaten en een eigen politieke partij op te richten die haar militanten wel respecteert en die democratisch gestructureerd is’, zo luidde het.

Louis zei voorts dat de PP een ‘populistische’ partij aan het worden is waarin hij zich niet meer terugvindt.

In de loop van de week had het politiek bureau van de PP het vertrouwen in Louis nog bevestigd. Er werd beloofd de interne communicatie van de partij te verbeteren.

Maar vrijdag meldde Louis na een nieuwe vergadering van het politiek bureau dat hij uit de partij is gezet. Hij wil nu zelf een liberale en democratische” partij oprichten, samen met anderen die door de PP werden ‘uitgesloten’.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content