Parket wil volledig schepencollege voor rechter

Het gaat om het vorige schepencollege van Charleroi, inclusief de ex-burgemeester.

Het parket van Charleroi vraagt de doorverwijzing van alle leden van het voormalige schepencollege van Charleroi naar de correctionele rechtbank.

Het gaat in totaal om 62 personen die volgens het parket betrokken zijn in een reeks dossiers met betrekking tot het beheer van de stad.

Het gaat om dossiers inzake manipulatie van processen-verbaal van het schepencollege op het einde van de vorige legislatuur. Het begin van het onderzoek dateert van oktober 2006.

Er is sprake van het ondertekenen van documenten over bijeenkomsten die niet hebben plaatsvonden en betrekking hadden op openbare aanbestedingen met het oog op hun regularisering.

Volgens het parket zijn alle leden van voormalige schepencollege betrokken, ook ex-burgemeester Jacques Van Gompel. Ook hoge functionarissen van de stad zouden bij de zaak betrokken zijn evenals ondernemer Michel Vandezande.

De beslissing van de raadkamer over een eventuele verwijzing naar de correctionele rechtbank zou niet voor het einde van het jaar verwacht worden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content