Parket wil organisator Chokri niet vervolgen na Pukkelpopstorm

© Koen Keppens

Het parket van Hasselt vraagt geen vervolging voor onder meer organisator Chokri Mahassine, de stad en de tentenverhuurder na de Pukkelpopstorm bijna drie jaar geleden.

De Hasseltse afdeling van het Limburgse parket vraagt de buitenvervolgingstelling van organisator Chokri Mahassine, van de stad Hasselt en de tentenverhuurder wegens schuldig verzuim bij de Pukkelpopstorm bijna drie jaar geleden. De raadkamer in Hasselt neemt pas op 19 september de uiteindelijke beslissing, zo staat onder meer in Het Belang van Limburg. Organisator Chokri Mahassine laat in een reactie horen eerst de uitspraak van de raadkamer af te wachten.

“Het gerecht heeft zijn onderzoek afgerond en is tot een conclusie gekomen. Het is nu het tweede onderzoek. Na het eerste werd ook gesteld dat we geen schuld treffen. We koesterden de hoop dat een dergelijke beslissing zou volgen, maar we moeten toch eerst de uitspraak van de raadkamer afwachten”, aldus Mahassine.

“We zitten in de laatste rechte lijn naar de 29ste editie van Pukkelpop. De voorbereiding vergt nu onze opperste concentratie”.

5 dodelijke slachtoffers

Bijna drie jaar geleden werd het festival getroffen door een hevige storm. Er kwamen toen vijf mensen om het leven. Vier gewonde bezoekers hadden een klacht met burgerlijke partijstelling ingediend bij de onderzoeksrechter in Hasselt, waarna een gerechtelijk onderzoek volgde.

Burgemeester Hilde Claes (SP.A) van Hasselt kon niet veel kwijt, omdat de definitieve uitspraak pas volgende maand valt. “Het gerecht moet zijn werk doen en het onderzoek is nu afgerond. Het is de gebruikelijke procedure dat de raadkamer een uitspraak doet”, zei ze. (Belga/AVE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content