Parket bevestigt aanhouding van vier terreurverdachten

Schaarbeek © AFP

Vier mannen die werden opgepakt, blijven aangehouden, zo meldt het federaal parket. Het gaat om Fayçal Cheffou, Rabah N., Abderamane A. en Aboubakar A. Twee anderen werden terug vrijgelaten.

Fayçal Cheffou. is vrijdag aangehouden wegens deelname aan de activiteiten van een terroristische groep, terroristische moord en poging terroristische moord. Er werd bij hem een huiszoeking uitgevoerd. Er werden geen wapens of explosieven aangetroffen.

Parket bevestigt aanhouding van vier terreurverdachten
© Belga Image

Cheffou wordt in verscheidene media geïdentificeerd als een 35-jarige man die zich “onafhankelijk journalist” noemt. Hij is maandag 28 maart vrijgelaten omdat niets kon bewezen worden. Volgens de krant Le Soir duidde de taxichauffeur die de terroristen dinsdag naar de luchthaven bracht hem aan tijdens een line-up. Cheffou zou daarnaast al meermaals door de Brusselse politie zijn opgepakt voor het “rekruteren” van asielzoekers en sans-papiers voor radicale bewegingen. Zo hielp hij mee het vluchtelingenkamp in het BRusselse Maximiliaanpark coördineren.

In het kader van het onderzoek dat geleid heeft tot de aanhouding van de genaamde Reda Kriket in Argenteuil (Frankrijk), dat gevoerd wordt door een Gemengd Onderzoeksteam (J.I.T.) van Belgische en Franse speurders, heeft de onderzoeksrechter Rabah N. (in het persbericht vrijdag verkeerdelijk benoemd als Salah A.) aangehouden. Hij werd in verdenking gesteld wegens deelname aan de activiteiten van een terroristische groep.

Meiser

De man die vrijdag werd overmeesterd aan de tramhalte in Brussel is Abderamane A. De vrijheidsberoving van deze verdachte werd door de onderzoeksrechter verlengd voor een periode van 24 uur.

Tawfik A. werd na grondig verhoor terug vrijgelaten door de onderzoeksrechter.

Aboubakar A. werd ook aangehouden en in verdenking gesteld wegens deelname aan de activiteiten van een terroristische groep. De persoon die bij hem in het voertuig was, werd na verhoor terug vrijgelaten. (Belga/AVE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content