Parachutist raakt bewusteloos op 3 km hoogte (video)

© /

Een Australische parachutist heeft op opmerkelijke wijze een sprong overleefd tijdens een aanval van epilepsie.

De 22-jarige Christopher Jones uit Perth raakte tijdens een sprong bewusteloos waardoor zijn instructeur Sheldon McFarlane moest ingrijpen. Jones, een epilepsiepatiënt, springt aanvankelijk met een brede glimlach in de juiste positie uit het vliegtuig, maar begint op 3 kilometer hoogte ongecontroleerd rond te tollen. McFarlane beseft onmiddellijk dat er iets mis is. De instructeur reageert kalm, zet de achtervolging op de onfortuinlijke parachutist in en trekt zijn parachute open. Na 30 seconden komt Jones weer bij en landt hij veilig op de grond.

De camera op de helm van de instructeur legde de beklijvende beelden vast en het filmpje werd op YouTube al meer dan 3 miljoen keer bekeken. Jones, die al vier jaar geen aanval van epilepsie meer gehad had, heeft sinds het voorval niet meer gesprongen.

Volgens McFarlane lijkt de video dramatischer dan in werkelijkheid het geval was. Jones droeg immers twee AAD’s (automatic activation devices), die de hoogte en de snelheid van de parachutist meet. De parachute zou dus automatisch zijn opengegaan. (TE)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content