Paniekerige stewardess kondigt crash aan voor vertrek

© Reuters

Ook stewardessen schieten af en toe in paniek. Nog voor de vlucht van American Airlines van Dallas naar Chicago vertrok, knalde het door de luidsprekers dat het vliegtuig zou neerstorten.

Een stewardess op een vlucht van American Airlines, die blijkbaar de pedalen kwijt was, heeft oproer veroorzaakt toen ze door de luidspreker tierde dat het vliegtuig zou neerstorten. Het incident vond plaats toen het vliegtuig zou gaan opstijgen vanop de luchthaven Fort Worth in Dallas, schrijft de krant Dallas Observer op haar website.

‘Commandant, ik ben niet verantwoordelijk voor het neerstorten van dit vliegtuig’

Een collega probeerde het geluid van de luidspreker uit te schakelen toen de stewardess aankondigde dat er technische problemen waren en dat de vlucht niet zou opstijgen. De dame liet zich daardoor echter niet ontmoedigen en kondigde uiteindelijk aan: “Commandant, ik ben niet verantwoordelijk voor het neerstorten van dit vliegtuig”.

Schreeuwend van het toestel gedragenVerschillende passagiers gingen naar voren en hielpen haar in bedwang te houden. De stewardess werd volgens de Observer slaand en schreeuwend door de politie van het toestel gedragen. Twee stewardessen, onder wie wellicht diegene die over de crash communiceerde, werden naar het ziekenhuis gebracht, meldde de betrokken luchtvaartmaatschappij later.

Nieuwe crew

“Onze klanten liepen op geen enkel moment gevaar”, luidde het. De vlucht vertrok later met een nieuwe crew en landde veilig in Chicago. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content