Panama Papers: ‘Bellens was bestuurder op vraag van vriend’

Didier Bellens © Image Globe

Voormalig topman van Belgacom Didier Bellens was enkel op vraag van een naaste vriend bestuurder bij de vennootschappen Calpe Investment en Calpe Management en had er geen persoonlijk belang. Dat meldt de familie Bellens donderdag via haar advocaat John Bigwood, in reactie op de onthullingen van de PanamaPapers.

Didier Bellens werd er nooit betaald, had geen belang in het kapitaal van de vennootschappen en hij had er geen persoonlijke bezittingen gestald, klinkt het.

De naam van Bellens viel in het onderzoek van Knack, Mo*, De Tijd en Le Soir, die zich als leden van het International Consortium of Investigative Journalists (ICIJ) bogen over het Belgische luik van de onthullingen rond het gebruik van brievenbusfirma’s in belastingparadijzen. Uit de documenten blijkt volgens de onderzoekende media dat Bellens, terwijl hij baas was van de telecomgroep (nu Proximus) in een fonds zat met veroordeelde fraudeurs op de Britse Maagdeneilanden.

“De familie van meneer Didier Bellens, overleden op 28 februari 2016, geeft aan dat hij aanvaard had om de functie van bestuurder zonder enige operationele bevoegdheid op te nemen bij de vennootschappen Calpe Investment en Calpe Management. Dat was tussen 2007 en 2015 en gebeurde op vraag van een dichte vriend”, zo luidt het in de korte mededeling aan Belga. “De familie kan eveneens bevestigen dat die functies nooit betalend waren, dat meneer Didier Bellens geen enkel belang had in het kapitaal van de vennootschappen en dat hij die nooit enige persoonlijke bezittingen toevertrouwd heeft om te beheren.” (Belga/NSK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content