“Paars heeft onze toekomst op het spel gezet”

“Waarom hebben we dringend een nieuwe financieringswet nodig? Door acht jaar paars!”, zegt CD&V-voorzitter Wouter Beke.

In een interview met het weekblad Humo dat dinsdag verschijnt, haalt Beke uit naar de paars(-groene) regeringen. “Zonder paars zouden we helemaal geen tekort hebben”. Beke somt er een reeks maatregelen op die de paars(-groene) regeringen hebben genomen en die evenveel zouden kosten als het begrotingstekort vandaag. “Als de Facebookgeneratie op straat komt, is dat ook omdat paars hun toekomst – en dus ook de mijne – op het spel heeft gezet”, luidt het.

“De maatregelen die zij hebben genomen – de notionele intrestaftrek, de verkoop van overheidsgebouwen, de onhaalbare groeinorm voor de gezondheidszorg, het dure Lambermontakkoord, enzovoort – hebben ons 3,5 procent van het bbp gekost. Wat is vandaag het tekort van de federale overheid? 3,5 procent!”

Met betrekking tot de huidige regeringsonderhandelingen hekelt Beke dat zijn partij “belachelijk” werd gemaakt. Als voorbeeld wijst hij erop dat de Franstaligen de voorbije jaren meermaals hebben gezegd dat ze een staatshervorming willen, BHV willen splitsen, enzovoort. “Vervolgens hebben ze op alle cruciale momenten geweigerd de daad bij het woord te voegen”, aldus Beke.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content