Overheid betaalt jongeren om op café te gaan en te fuiven

© istockphoto.com
Désirée De Poot

Ben je jonger dan 26 jaar en op zoek naar een job? Dan heeft de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu de gedroomde vacature. Volksgezondheid zoekt immers 12 jonge controleurs voor het rookverbod en de verkoop van alcohol aan jongeren.

Van de nieuwe werknemer wordt verwacht dat hij/zij undercover regelmatig het nachtleven induikt om de fuifomgeving van jongeren veilig te houden. Hij/zij zal in eigen streek nagaan of de wetgeving rond alcohol en minderjarigen wordt nageleefd en of er geen rokers zijn waar roken verboden is. Er worden wel doelstellingen opgelegd, maar zolang je die maar haalt, is het eender hoé je die bereikt. Neem dus gerust iemand mee als je op fuiventocht gaat.

Volksgezondheid verwacht alleen dat de jonge werknemer een bachelordiploma heeft, een rijbewijs B en een beetje sociaal gericht is. Voor de rest moet hij alles doen wat hij eigenlijk graag doet: op internet (extra vergoeding voorzien) uitpluizen waar er fuiven en feestjes zijn, via smartphone het netwerk onderhouden (extra vergoeding voorzien), vol enthousiasme in het weekend (extra vergoeding voorzien) en ’s avonds en ’s nachts (extra vergoeding voorzien) op party’s gezien worden… En voor wie schrik heeft van een bureaumentaliteit, daar bedankt de FOD voor. Enkele keren per maand je hoofd binnensteken op het hoofdkantoor om verslag uit te brengen en je bevindingen schriftelijk meedelen is voldoende. Bovendien wordt er gezorgd voor een degelijke opleiding die tijdens de werkuren wordt gegeven.

Er is ook een teamleider die ondersteunt en helpt, en de overheid betaalt een meer dan degelijk startersloon, een forfaitaire maandelijkse vergoeding voor verblijfskosten en 26 vakantiedagen, plus betaald verlof tussen kerst en nieuw. En haal je je doelstellingen? Dan word je daarvoor beloond met 12 vakantiedagen extra. Kwestie van uit te blazen van dat zware fuifleven…

Interesse? www.health.belgium.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content