Oudjes aan de lopende band

© reuters

Autogigant BMW heeft een fabriek ingehuldigd, speciaal voor 55-plussers. Met relaxatieruimtes en gezonde voeding wil het bedrijf de meer ervaren werknemers in de watten leggen.

Autogigant BMW heeft een fabriek ingehuldigd die een antwoord moet bieden op het gebrek aan ervaring en de lage geboortecijfers in Duitsland. Werknemers die de kaap van 55 jaar zijn gepasseerd, worden er verwend met onder meer relaxatieruimtes en gezonde voeding.

Ergonomisch ontworpen bureaustoelen, betere belichting en een lager tempo dan de meeste arbeiders gewend zijn. De ‘oudjesfabriek’ in het zuidelijke stadje Dingolfing aanvaardt alleen 55-plussers en heeft alles in huis om de rijpere werkmens een aangename werkomgeving te garanderen.

Pionier

De Beierse autoproducent is trots op zijn pionierswerk. Terwijl veel bedrijven van hun oubollige, vastgeroeste werknemers afwillen, benadrukt BMW dat deze fabriek tot doel heeft de waardevolle, meer ervaren werkers juist te behouden.

“Ik moet me niet meer zo diep bukken als vroeger – het is echt een verademing”, zegt Ludwig Lang die al 40 jaar bij BMW werkt.

Ook in België?Het streefdoel is om het nieuwe concept – dat ook relaxatiekamers en een gezonde refter bevat – verder uit te breiden. BMW mikt op 4.000 werkmensen in de Duitstalige productiegebieden tegen 2011.

Met een beetje geluk krijgen onze eigenste Oostkantons binnenkort dus misschien ook hun eigen ‘oudjesfabriek’.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content