Ouders vinden tien jaar na tsunami doodgewaande dochter terug

Ravage na tsunami © Reuters

In Indonesië hebben ouders bijna tien jaar na de vernietigende tsunami hun doodgewaande dochter teruggevonden.

Bijna tien jaar na de vernietigende tsunami hebben ouders in Indonesië hun doodgewaande dochter teruggevonden. De destijds vierjarige Raudhatul werd eind 2004 met haar drie jaar oudere broertje door de enorme watermassa meegesleurd. De ouders uit de provincie Atjeh op Sumatra hadden zich aan een houten plank vastgekluisterd, toen de metershoge golf over hun huis sloeg. Ze probeerden vertwijfeld hun kinderen vast te houden, maar tevergeefs.

Volgens de moeder hadden ze een maand lang naar hun dochtertje gezocht en dachten uiteindelijk dat ze verdronken was, totdat een oom in juni dit jaar toevallig een meisje zag, dat op haar geleek. Een oudere vrouw uit de aanpalende provincie Barat Daya had het vierjarig meisje destijds gevonden en onder haar hoede genomen.

‘Mirakel’

“Dit is een mirakel”, zei Jamaliah Jannah donderdag telefonisch aan het persbureau dpa. Ze wist direct dat het haar dochter was, toen ze het meisje woensdag eindelijk terugzag. “Mijn man en ik zijn zo gelukkig dat we haar hebben teruggevonden”.

Zou iemand twijfelen of het om hun dochter gaat, is ze onmiddellijk bereid tot een DNA-test, verklaarde ze. Volgens Raudhatul zou ook haar broertje nog in leven zijn, want beiden zijn na de tsunami op Banyak gestrand. De dunbevolkte eilandengroep bevindt zich ongeveer 40 kilometer voor de westkust van Sumatra. De ouders willen daar nu ook naar de jongen zoeken.

De tsunami, die op 26 december 2004 op een zware zeebeving voor het eiland Sumatra volgde, kostte het leven aan 230.000 mensen in 14 landen rond de Indische Oceaan. In Atjeh kwamen 170.000 mensen om het leven. (Belga/AVE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content