Ouders luiden alarmbel over schrappen zwemlessen

© Belga

Ouderverenigingen luiden de alarmbel over het snoeien in de zwemlessen op school. ‘Zal er weer een inspanning gevraagd worden van de ouders via een wafelenbak?’ Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits belooft overleg.

In een open brief luiden ouderverenigingen de alarmbel over het snoeien in de zwemlessen op school. Ze willen niet dat de verantwoordelijkheid voor het leren zwemmen of het inzamelen van centen voor de nog bestaande lessen in hun schoenen wordt geschoven. Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) belooft overleg. Dat schrijven de kranten van Mediahuis.

‘Leren zwemmen staat in de eindtermen van het basisonderwijs. Punt. Dus moet het op school gebeuren’, zegt Theo Kuppens, directeur van de Confederatie van Ouders en Ouderverenigingen (VCOV).

Maar ook de zwemles op school is een dure aangelegenheid geworden. Onder meer omdat er steeds meer zwembaden sluiten en scholen ver weg moeten rijden, wat het prijskaartje voor vervoer doet oplopen. Door de maximumfactuur kan die rekening niet zomaar doorgerekend worden.

‘Zal er dan opnieuw onrechtstreeks een inspanning gevraagd worden aan de ouders, via een eetfestijn of wafelenbak?’, vraagt Kuppens zich af. ‘Ouders willen participatie, niet gereduceerd worden tot melkkoe.’ Kuppens vraagt een structurele oplossing voor het probleem. (Belga/WB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content