Oscarwinnaar Jared Leto dankt zijn ’tienermoeder’ in emotionele speech (video)

Jared Leto met zijn Oscar voor Beste Mannelijke Bijrol in Dallas Buyers Club. © REUTERS
Simon Demeulemeester
Simon Demeulemeester Adjunct-hoofdredacteur Knack

Jared Leto won de Oscar voor Beste Mannelijke Bijrol in Dallas Buyers Club. De man sprak een emotioneel dankwoord uit over zijn moeder en broer en stak de ‘dromers in Oekraïne en Venezuela’ een hart onder de riem.

Jared Leto kreeg de Oscar voor Beste Mannelijke Bijrol in Dallas Buyers Club. Zijn dankwoord bevatte naast de obligate dankplegingen aan crew en cast ook emotionele woorden van dank voor zijn moeder en broer.

‘In 1971 was er een meisje zwanger van haar tweede kind. Het was een tienermoeder, een zonderling op school. Toch slaagde ze erin haar kinderen een beter leven te geven. Door ze te leren dromen, hard te leren werken en creatief te laten zijn. Bedankt, moeder, om ons de droom te leren dromen.’

Ook de dromers in Venezuele en Oekraïne, waar burgers massaal op straat komen voor meer inspraak, kregen van Leto woorden van steun. ‘Leef het onmogelijke, wij denken aan jullie.’

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content