Oscarspeech Matthew McConaughey: ‘Mijn held is de man die ik binnen 10 jaar wil zijn’ (Video)

Matthew McConaughey wint de Oscar voor Beste Acteur in Dallas Buyers Club. © REUTERS
Simon Demeulemeester
Simon Demeulemeester Adjunct-hoofdredacteur Knack

Matthew McConaughey won de Oscar voor Beste Acteur in Dallas Buyers Club. Hij hield een bevlogen speech, waarin hij stilstond bij God, familie en zichzelf.

Matthew McConaughey won de Oscar voor Beste Acteur in Dallas Buyers Club. In zijn dankwoord zei hij drie dingen nodig te hebben in het leven. ‘Iets om naar op te kijken, iets om naar uit te kijken en iets om na te jagen.’

Dat eerste vindt hij in God: ‘Hij heeft mijn leven met kansen gevuld, waarvan ik weet dat ze niet doror mezelf of andere menselijke handen geschapen zijn.’ Zijn overleden vader en aanwezige moeder kregen dankwoorden omdat ze hem en zijn twee broers leerden hoe een man te zijn, en vooral hoe jezelf te respecteren. ‘Want zo leer je beter anderen te respecteren.’ Zijn gezin, ‘de vier mensen die ik het meest trots wil maken.’ Die familie is waar McConaughey naar uitkijkt.

Wat hij najaagt tenslotte, is zijn eigen held worden. ‘Maar ik ben dat nooit, ik zeg altijd dat mijn held de man is die ik binnen tien jaar wil zijn. Zo heb ik altijd iets om na te jagen.’

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content