Het blijft nieuwe initiatieven regenen in de Nederlandse archief- en erfgoedsector. Zo kreeg het Nationaal Archief zopas een nieuwe website. GaHetNA.nl ontsluit miljoenen foto's, honderdduizenden kaarten en vele tientallen kilometers ander archiefmateriaal.

U kunt scans bestellen op elk moment van de dag (en de nacht). U krijgt nu de kans een eigen profiel aan te maken, en de zoekmachine heeft vandaag een nog scherpere neus omdat veel meer indexen werden opgenomen. De nieuwe transcriptiemodule maakt het mogelijk om oude handgeschreven stukken te hertalen naar modern Nederlands. Tot slot wordt de inbreng van het publiek op elke pagina gewaardeerd. Weet u wie er op de foto staat of kunt u een fout rechtzetten, dan kan dat erg makkelijk. U kunt zich zelfs wagen aan een chat met medewerkers. De pixels op GaHetNA krijgen ook een gedrukt verlengstuk: voortaan ligt er een publieksmagazine met de naam 'Lees het NA' in de boekhandel.

Het blijft nieuwe initiatieven regenen in de Nederlandse archief- en erfgoedsector. Zo kreeg het Nationaal Archief zopas een nieuwe website. GaHetNA.nl ontsluit miljoenen foto's, honderdduizenden kaarten en vele tientallen kilometers ander archiefmateriaal. U kunt scans bestellen op elk moment van de dag (en de nacht). U krijgt nu de kans een eigen profiel aan te maken, en de zoekmachine heeft vandaag een nog scherpere neus omdat veel meer indexen werden opgenomen. De nieuwe transcriptiemodule maakt het mogelijk om oude handgeschreven stukken te hertalen naar modern Nederlands. Tot slot wordt de inbreng van het publiek op elke pagina gewaardeerd. Weet u wie er op de foto staat of kunt u een fout rechtzetten, dan kan dat erg makkelijk. U kunt zich zelfs wagen aan een chat met medewerkers. De pixels op GaHetNA krijgen ook een gedrukt verlengstuk: voortaan ligt er een publieksmagazine met de naam 'Lees het NA' in de boekhandel.