Oppositiepartijen eisen extra maatregelen van De Wever na zoveelste granaatontploffing

Na het zoveelste gewelddadige incident in Antwerpen dat vermoedelijk aan rivaliserende drugsbendes kan worden gelinkt, eisen oppositiepartijen Groen en Vlaams Belang dat burgemeester Bart De Wever (N-VA) extra maatregelen neemt om de veiligheid in zijn stad te garanderen.

Voor de tweede nacht op rij is Antwerpen-Noord opgeschrikt door een explosief waarmee een wagen geviseerd werd. Ook de voorbije weken vonden er in dezelfde buurt al soortgelijke incidenten plaats. Politie en parket willen niets kwijt over het onderzoek, maar vermoedelijk gaat het om feiten die kunnen worden gelinkt aan drugscriminaliteit. Antwerpen en omgeving zijn al enkele jaren regelmatig het decor van drugsgerelateerd zwaar geweld, zoals voertuigbranden en het onder vuur nemen van woningen.

Voor oppositiepartijen Groen en Vlaams Belang is de maat alvast vol. ‘Het is tijd dat burgemeester De Wever zich toont en zichtbare acties onderneemt’, zegt Groen-fractieleider Wouter Van Besien. ‘Ik roep hem op om de buurtbewoners van Antwerpen-Noord te ontmoeten en de zichtbare en aanspreekbare politieaanwezigheid in de wijken te verhogen en duidelijk te maken hoe hij de golf van geweld tot stilstand zal brengen.’ Van Besien wil ook meer samenwerking tussen lokale en federale politie.

Vlaams Belang heeft een andere oplossing in gedachten. ‘Om recht en orde en om de rust te doen terugkeren eist het Vlaams Belang dat het leger wordt ingezet’, klinkt het. ‘Om te laten zien wie de baas is, dienen militairen te patrouilleren in de betreffende buurten in Antwerpen-Noord. Ze moeten de Antwerpse drugswijken uitkammen en ervoor zorgen dat de drugsmaffia geen centimeter ruimte meer krijgt.’

Partner Content