Opnieuw hinder in luchthavens door acties bij luchtverkeersleiders Skeyes

Skeyes © Belga Image

Ook donderdag houden de acties van de luchtverkeersleiders bij Skeyes, tegen onderbezetting en te hoge werkdruk, aan. Dat zegt Skeyes-woordvoerder Dominique Dehaene.

Er zijn acties gepland op de luchthavens van Charleroi, Antwerpen, Oostende en Luik. Ook voor Brussel is opnieuw hinder te verwachten van het luchtverkeer. De acties zorgen donderdagvoormiddag voor vertragingen bij Brussels Airlines tot 2,5 uur.

Van 6 tot 9 uur waren acties gepland van de luchtverkeersleiders in Charleroi, van 6.30 uur tot 8.30 uur in Antwerpen, van 7.15 uur tot 9.15 uur uur in Oostende en van 10 uur tot 15 uur in Luik.

Tijdens die uren zal alvast in Charleroi en Antwerpen geen luchtverkeer mogelijk zijn. In Oostende is de impact nog af te wachten, en op de luchthaven van Luik zullen er maar twee bewegingen per uur mogelijk zijn.

De aanhoudende acties van de luchtverkeersleiders bij Skeyes, het vroegere Belgocontrol, hebben ook donderdag grote gevolgen voor Brussels Airlines, zegt woordvoerster Kim Daenen. ‘Onze vluchten kennen momenteel vertragingen van een half uur tot 2,5 uur, maar de meeste vertragingen gaan richting 2,5 uur’, aldus Daenen.

Alle langeafstandsvluchten kennen vertragingen. Er zijn veel gemiste connecties. Brussels Airlines kreeg om 8 uur te horen dat op Zaventem maar 15 vluchten per uur kunnen vertrekken en landen. Normaal zijn dat er 39.

De acties bij Skeyes hebben een negatieve weerklank op de hele sector, klinkt het bij Brussels Airlines.

Ook op de luchthaven van Charleroi werden donderdag meerdere vertrekkende vluchten uitgesteld tot na 9 uur.

Partner Content