Oostende en De Haan verplichten mondmaskers op markten

Oostende op 18 juli 2020 © belga

De kustgemeenten Oostende en De Haan nemen bijkomende maatregelen om besmettingen met het coronavirus tegen te gaan. Zowel in Oostende als in De Haan wordt het dragen van mondmaskers verplicht op wekelijkse markten. In Oostende wordt ook extra gecontroleerd in horecazaken.

Door de stijgende trend in het aantal besmettingen in ons land nemen verschillende steden extra maatregelen. Zo beslisten kustgemeenten Oostende en De Haan om mondmaskers te verplichten op wekelijkse markten. Daarmee volgen ze het voorbeeld van Blankenberge, Bredene en Knokke.

In Oostende zal de politie ook extra controleren in horecazaken en beachbars op het naleven van de coronaregels. Ook het dragen van mondmaskers door horecapersoneel wordt gecontroleerd.

Voorts raadt Oostende het gebruik van een mondmasker sterk aan op de zeedijk, de Visserskaai, de uitgaansbuurten en andere drukke plekken. De stad treft ook voorbereidingen om een lokaal contactopsporingssysteem op te zetten. Ze vraagt iedereen om de maatregelen goed na te leven. ‘Als we allemaal samen onze verantwoordelijkheid nemen, kunnen we erger vermijden en blijven genieten van onze stad aan zee’, klinkt het. (Belga)

Partner Content