Ook Wallonië kampt met wateroverlast

De zes eenheden van de civiele bescherming zijn opgeroepen om hulp te bieden, zowel in Vlaanderen als in Wallonië.

De zes operationele eenheden van de Civiele Bescherming zijn donderdagochtend opgeroepen om hulp te bieden bij overstromingen, die zowel Vlaanderen als Wallonië treffen. In het zuiden van het land stijgt het water overal.

Het merendeel van de waterlopen in het zuiden van het land staat opnieuw op alarmpeil. Door de felle regen van de afgelopen dagen is de terugtrekking van het water gestopt na de recente overstromingen. Die ontstonden sinds vorige week vrijdag als gevolg van het smelten van de sneeuw en de regen.

In Aywaille werd donderdag het gemeentelijk rampenplan afgekondigd. Een 20-tal inwoners werd geëvacueerd. Het Waals crisiscentrum verwachtte niet veel goeds tijdens de rest van de dag omdat het bleef regenen.

In Esneux, in de provincie Luik, werd donderdagnamiddag een camping ontruimd. Dat was voor de tweede maal in enkele dagen. De ongeveer honderd geëvacueerden werden opgevangen in dezelfde zaal als enkele dagen voordien.

Intussen vult de Civiele Bescherming zandzakjes en was ze in de loop van donderdag op verschillende plaatsen water aan het wegpompen.

De Civiele Bescherming telt momenteel bijna 900 leden, van wie 616 beroepsmensen en ongeveer 260 vrijwilligers. Ze werken in zes eenheden verspreid over het land.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content