Ook tweede wrakingsverzoek tegen De Troy afgewezen

© Epa

Het Brussels hof van beroep heeft dinsdag ook het verzoek van socioloog Jan Hertogen afgewezen.

Het Brusselse hof van beroep heeft ook het tweede wrakingsverzoek afgewezen dat was ingediend tegen onderzoeksrechter Wim De Troy inzake ‘Operatie Kelk’.

Het tweede wrakingsverzoek in verband met het onderzoek van het gerecht naar een eventuele doofpotoperatie rond seksueel misbruik binnen de kerk was ingediend door socioloog Jan Hertogen.

Hertogen, zelf een slachtoffer van seksueel misbruik, had het verzoek ingediend omdat hij het strafdossier niet had mogen inkijken. Hij was het ook niet eens met de manier waarop De Troy het onderzoek voerde.

Het Brussels parket-generaal had het hof gevraagd om het verzoek onontvankelijk te verklaren. Het hof besliste dinsdag om het verzoek af te wijzen.

Ook beroep aartsbisdom en Danneels afgewezen

Op 21 december had het Brusselse hof van beroep al het wrakingsverzoek afgewezen van het aartsbisdom Mechelen-Brussel en kardinaal Godfried Danneels tegen de onderzoeksrechter.

Hij liet in het kader van Operatie Kelk op 24 juni vorig jaar huiszoekingen uitvoeren bij het aartsbisdom, bij kardinaal Danneels thuis, in de Mechelse Sint-Romboutskathedraal en bij de toenmalige commissie-Adriaenssens.

Het hof van beroep verklaarde het verzoek van Fernand Keuleneer, de advocaat van het aartsbisdom en de kardinaal, eind 2010 ontvankelijk, maar niet gegrond.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content