Onmisbare vakantielectuur volgens Agnes Wené van het FFI

© Siska Vandecasteele

Welk boek mag absoluut niet ontbreken in uw reiskoffer? Knack.be helpt u alvast op weg, elke dag geeft een bekend persoon leestips. Vandaag: Agnes Wené van het Flanders Fashion Institute in Antwerpen.

Welk boek mag niet ontbreken in de reiskoffer?

‘De Aanslag’ van Harry Mulisch is een echte must read. Het boek dateert al uit 1982, maar het blijft beklijven. Ik vond het een aantal zomers geleden terug in de boekenkast van mijn gastheer in Zuid-Frankrijk en het verhaal heeft me sindsdien niet meer losgelaten. Het boek gaat over de weerslag van de oorlog en hoe de waarheid soms heel anders blijft te zijn dan algemeen aangenomen. Het thema blijft actueel en het slot confronteert je met je eigen denken en patronen.

Welk boek zou je zelf nog graag lezen?

Zelf ben ik momenteel ‘Kentering van een huwelijk’ van Sandor Marai aan het lezen. Marai is een Hongaarse schrijver en journalist die zich later vestigde in San Diego in de Verenigde Staten. De man heeft een interessante schrijfstijl. Het boek zelf gaat over de complexe relaties tussen mensen en het achterhouden van bepaalde emoties binnen een huwelijk. Het volgende boek dat ik wil lezen is een echte klassieker: ‘Teder is de nacht’ van F. Scott Fitzgerald.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content