Onderzoek naar rol ‘Sharia Sisters’ in zaak van De Blokkendoos

© Belga

Naar aanleiding van de hetze die is ontstaan rond de kleuterschool De Blokkendoos, is een onderzoek gestart naar de vrouwentak van Sharia4Belgium.

Een kleuterjuf van de school De Blokkendoos op het Antwerpse Kiel werd beschuldigd van kindermisbruik. Filip De Man (Vlaams Belang) wilde van minister van Justitie Annemie Turtelboom (Open VLD) weten of er actie wordt ondernomen “tegen de ophitsende moslima’s en andere moslims”.

Minister Turtelboom antwoordde dat er twee onderzoeken lopen. Zo voert het federaal parket een terrorismeonderzoek naar Sharia4Belgium, dat zal uitwijzen of en in welke mate ook de Sharia Sisters desgevallend betrokken zijn bij strafbare feiten.

Daarnaast loopt op het Antwerps parket een onderzoek naar de feiten in De Blokkendoos, dat zich in een eindfase bevindt. Ook daaruit zal moeten blijken of de Sharia Sisters daarbij betrokken zijn, besloot de minister.

Klacht tegen kleuterjuf

Maar of het einde van het onderzoek naar mogelijk kindermisbruik door de kleuterjuf in zicht is, is nog maar de vraag. De advocaat van drie ouders van kinderen die afgelopen schooljaar naar De Blokkendoos gingen, heeft bij de onderzoeksrechter formeel een klacht ingediend met burgerlijke partijstelling wegens feiten van verkrachting en aanranding van de eerbaarheid.

Nu er een formele klacht met burgerlijke partijstelling is, is er ook een onderzoeksrechter op de zaak gezet die de zaak verder moet uitspitten. Dat kan tot gevolg hebben dat het onderzoek langer aansleept dan aanvankelijk werd verwacht. Of het nog voor de start van het nieuwe schooljaar afgerond zal zijn, is niet duidelijk.
Het Antwerpse parket meldt dat er in hetzelfde dossier tevens een klacht is ingediend tegen onbekenden wegens schending van het beroepsgeheim en aanranding van de eer en de goede naam.

Geen aanwijzingen van strafbare feiten

Zelf blijft het parket er intussen bij dat het onderzoek tot nu toe grondig werd gevoerd, maar dat de “vermeende feiten tot op heden door geen enkel objectief element worden gestaafd”. De onderzoeksrechter zal nu volgens het parket “eveneens in alle objectiviteit en sereniteit” de zaak voortzetten. (Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content