Onderzoek naar corruptie bij federale politie

Het gaat om mogelijke corruptie en belangenvermenging bij de dienst luchtsteun.

Het parket van Brussel voert een onderzoek naar mogelijke corruptie en belangenvermenging bij de dienst luchtsteun van de federale politie. Dat heeft het vrijdag bevestigd.

Enkele kranten hadden vrijdag geschreven dat speurders in de loop van donderdag zo’n dertig huiszoekingen hadden uitgevoerd op de luchthaven van Melsbroek. Het parket bevestigde die huiszoekingen in Melsbroek, maar voegde eraan toe dat er ook huiszoekingen werden uitgevoerd op privé-adressen.

Er werden verschillende mensen ondervraagd, maar voorlopig is er niemand aangehouden of in verdenking gesteld, zo luidde het vrijdag. Het onderzoek loopt sinds begin 2010 en is sinds enkele maanden in handen van onderzoeksrechter Burm.

Volgens het parket kwam het onderzoek er na een intern onderzoek bij de federale politie en na klachten van mensen binnen de dienst
luchtsteun zelf. Het parket spreekt van een onderzoek naar mogelijke corruptie en belangenneming, maar gaat niet in op de concrete feiten.

De kranten die het verhaal uitbrachten, maken gewag van het gebruik van politiehelikopters voor privégebruik en het niet respecteren van procedures voor openbare aanbestedingen. Een andere aantijging luidt dat een aantal personeelsleden ‘langs de kassa’ zijn gepasseerd bij het afsluiten van contracten met
privébedrijven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content