Luc De Man

'De huidige crisisweken zijn een noodzakelijke wake-upcall om de houdbaarheid van dit model eens ten gronde te evalueren', schrijft Luc De Man nu de vraag opduikt hoe bepaald kan worden of schoolgaande kinderen naar een volgend leerjaar zullen kunnen overstappen.

Wim Vandenbussche

In een opiniestuk doen een aantal verenigingen van 'de Vlaamse Beweging' hun beklag over een mogelijke toename van het aantal Engelstalige opleidingen in het Vlaamse hoger onderwijs. VUB-professor Wim Vandenbussche miste wat nuance en reageert.

Vrije Tribune

De lerarenorganisatie Oproep voor een democratische school (Ovds) lanceert een petitie 'Ambitie én sociale gelijkheid voor ons onderwijs'. De petitie wordt ondersteund door een honderdtal personaliteiten uit de Vlaamse en Franstalige onderwijswereld.

Er zijn dit academiejaar 259.017 inschrijvingen geteld voor de basisopleidingen en schakelprogramma's van het hoger onderwijs. Dat zijn er bijna 8% meer dan vorig academiejaar. Dat meldt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA).

Steve Vandenberghe (SP.A)

'Zolang leerkrachten en directeurs zich niet kunnen concentreren op datgene wat telt, namelijk de leerling, kunnen we nog oeverloos discussiëren over de achteruitgang van ons onderwijs. Het zal geen sikkepit beteren', schrijft Vlaams volksvertegenwoordiger Steve Vandenberghe (SP.A) over de geplande besparingen in het onderwijs.