Volgens rechter Wlodzimierz Kowalczyk had het Poolse Ministerie voor Administratie en Digitalisering de Kerk van het Vliegend Spaghettimonster (FSM) geen verlenging van twee maanden verleend om extra documenten in te dienen, zo meldt Polskie Radio. Een groep 'Pastafari' die zich aan de rechtbank had verzameld, was verheugd over de nieuwe uitspraak.

Het pastafarianisme is (een persiflage) op religie, die bedacht werd om de onzinnigheid van het creationisme en het Intelligent Design aan te tonen. Zo eindigen gebeden in de Kerk van het Vliegend Spaghettimonster steevast met het woord 'ramen' in plaats van 'amen', een knipoog naar de Japanse noedels.

Vergiet op het hoofd

Volgens de website van FSM was de religie geheim tot de bedenker, de Amerikaanse werkloze natuurkundige Bobby Henderson, in 2005 een satirische open brief stuurde aan het staatsbureau voor het onderwijs in de staat Kansas waarin hij schreef dat de idee dat de wereld tot stand zou zijn gekomen door Intelligent Design even valide is als wanneer het geschapen zou zijn door een Vliegend Spaghettimonster.

In 2009 verkreeg de Oostenrijker Niko Alm nog een rijbewijs met een pasfoto waarop hij met een plastic vergiet op zijn hoofd stond afgebeeld. Dit hoofddeksel hoort namelijk bij het lidmaatschap van de Kerk van het Vliegende Spaghettimonster. (TE)

Volgens rechter Wlodzimierz Kowalczyk had het Poolse Ministerie voor Administratie en Digitalisering de Kerk van het Vliegend Spaghettimonster (FSM) geen verlenging van twee maanden verleend om extra documenten in te dienen, zo meldt Polskie Radio. Een groep 'Pastafari' die zich aan de rechtbank had verzameld, was verheugd over de nieuwe uitspraak. Het pastafarianisme is (een persiflage) op religie, die bedacht werd om de onzinnigheid van het creationisme en het Intelligent Design aan te tonen. Zo eindigen gebeden in de Kerk van het Vliegend Spaghettimonster steevast met het woord 'ramen' in plaats van 'amen', een knipoog naar de Japanse noedels.Volgens de website van FSM was de religie geheim tot de bedenker, de Amerikaanse werkloze natuurkundige Bobby Henderson, in 2005 een satirische open brief stuurde aan het staatsbureau voor het onderwijs in de staat Kansas waarin hij schreef dat de idee dat de wereld tot stand zou zijn gekomen door Intelligent Design even valide is als wanneer het geschapen zou zijn door een Vliegend Spaghettimonster.In 2009 verkreeg de Oostenrijker Niko Alm nog een rijbewijs met een pasfoto waarop hij met een plastic vergiet op zijn hoofd stond afgebeeld. Dit hoofddeksel hoort namelijk bij het lidmaatschap van de Kerk van het Vliegende Spaghettimonster. (TE)