"Bovendien", zegt hij, "weet ik hoe ik het heelal moet controleren. Waarom zou ik dan moeite doen voor 1 miljoen dollar?"

Grigori Perelman leverde het bewijs voor een bekend wiskundeprobleem; "het vermoeden van Poincaré" in 2002 en 2003. Pas vorig jaar konden collega's zijn bewijs verifiëren.

Het wiskundegenie staat bekend als een gek die een gelofte van armoede zou hebben gezworen. Een journalist die hem heeft geïnterviewd naar aanleiding van een documentaire over 3 prestigieuze instellingen, weerlegt dit. Volgens hem is Perelman bij zijn volle verstand. (SF)

"Bovendien", zegt hij, "weet ik hoe ik het heelal moet controleren. Waarom zou ik dan moeite doen voor 1 miljoen dollar?" Grigori Perelman leverde het bewijs voor een bekend wiskundeprobleem; "het vermoeden van Poincaré" in 2002 en 2003. Pas vorig jaar konden collega's zijn bewijs verifiëren. Het wiskundegenie staat bekend als een gek die een gelofte van armoede zou hebben gezworen. Een journalist die hem heeft geïnterviewd naar aanleiding van een documentaire over 3 prestigieuze instellingen, weerlegt dit. Volgens hem is Perelman bij zijn volle verstand. (SF)