Wie ongelukkig is in Dubai, krijgt telefoontje van de politie

27/10/15 om 07:56 - Bijgewerkt om 07:56

Dubai wil koste wat het kost tegen 2021 een plaatsje in de lijst van gelukkigste steden in de wereld bemachtigen. Daarvoor is de hulp van de politie nodig.

Wie ongelukkig is in Dubai, krijgt telefoontje van de politie

Inwoners van Dubai vieren nadat de organisatie van de World Expo aan hen is toegewezen. © Reuters

De stad in de Verenigde Arabische Emiraten voert momenteel een grootschalig onderzoek uit naar het welzijn van haar inwoners, zo schrijft gulfnews.com. Wanneer iemand aangeeft dat hij of zij niet geheel gelukkig is, wil de politie weten waarom dat is. Daarnaast wil ze ook meewerken aan een oplossing als het probleem te maken heeft met de overheid.

Wanneer het om een persoonlijk ongenoegen gaat, zal de politie echter geen oplossing kunnen bieden.

Veel werk zullen de autoriteiten voorlopig niet hebben. 80 procent van de ondervraagden geven aan gelukkig te zijn in Dubai. Op een website moesten ze kiezen tussen drie icoontjes die aanduiden of ze 'gelukkig', 'neutraal' of 'ongelukkig' zijn.

Zwitsers

Eerder dit jaar stonden de Verenigde Arabische Emiraten genoteerd als gelukkigste Arabische land in het derde World Happiness Report van de Verenigde Naties. Het land stond wereldwijd op de 20e plaats, gevolgd door Oman (22), Qatar (28), Saoedi-Arabië (35), Koeweit (39) en Bahrein (49).

Volgens het rapport zijn de Zwitsers de gelukkigste mensen ter wereld, gevolgd door de IJslanders en de Denen. Noorwegen, Finland en Zweden vervolledigen de top.

Dubai is in 2020 gastheer voor de Wereldtentoonstelling. In 2021 vieren de Verenigde Arabische Emiraten hun 50e verjaardag. Veel redenen om gelukkig te zijn, dus. (TE)

Onze partners