(PRESS)

De 78-jarige charmezanger uit Ertvelde werd begin maart getroffen

door een herseninfarct. Sinds het begin van zijn revalidatie staan

journalisten en fotografen in de rij voor het eerste interview met de

herstellende ster en voor de eerste foto's op zijn ziekbed.

Volgens manager Hugo Colpaert is Wally aan de beterhand. "Om te vermijden dat er toch stiekem gemaakte beelden zouden verschijnen, hebben we met onze advocaat afgesproken dat we 20 miljoen euro schadevergoeding eisen voor elke foto die zou gepubliceerd worden."

Strafbaar

"Als Eddy Wally in vol ornaat poseert, mag men ervan uitgaan dat hij ermee akkoord gaat dat hij wordt gefotografeerd en dat de beelden worden verspreid", zegt professor mediarecht Leo Neels. "Dat is hier niet het geval. Wie foto's maakt van de zanger in zijn ziekbed en ze publiceert, begaat een overtreding en is dus strafbaar."

In België wordt het bedrag van een schadevergoeding volgens Neels bepaald door een rechter en niet door een manager of een zanger. Juristen noemen het bedrag "lachwekkend hoog". (Belga)

(PRESS) De 78-jarige charmezanger uit Ertvelde werd begin maart getroffen door een herseninfarct. Sinds het begin van zijn revalidatie staan journalisten en fotografen in de rij voor het eerste interview met de herstellende ster en voor de eerste foto's op zijn ziekbed. Volgens manager Hugo Colpaert is Wally aan de beterhand. "Om te vermijden dat er toch stiekem gemaakte beelden zouden verschijnen, hebben we met onze advocaat afgesproken dat we 20 miljoen euro schadevergoeding eisen voor elke foto die zou gepubliceerd worden." Strafbaar "Als Eddy Wally in vol ornaat poseert, mag men ervan uitgaan dat hij ermee akkoord gaat dat hij wordt gefotografeerd en dat de beelden worden verspreid", zegt professor mediarecht Leo Neels. "Dat is hier niet het geval. Wie foto's maakt van de zanger in zijn ziekbed en ze publiceert, begaat een overtreding en is dus strafbaar." In België wordt het bedrag van een schadevergoeding volgens Neels bepaald door een rechter en niet door een manager of een zanger. Juristen noemen het bedrag "lachwekkend hoog". (Belga)