De actie is een initiatief van de feministische website Vagenda, die daartoe had opgeroepen als reactie op de seksistische uitspraken van de Britse chemicus en Nobelprijswinnaar voor Geneeskunde Tim Hunt.

De 72-jarige Hunt kwam in het oog van de storm terecht nadat hij op een conferentie in Zuid-Korea had gepleit voor gescheiden laboratoria voor mannen en vrouwen. 'Drie zaken gebeuren wanneer vrouwen in de labo's zijn: u wordt verliefd op hen, zij worden verliefd op u, en wanneer u kritiek heeft op hen, wenen ze.'

Ontslag

Een dag lager zei hij op de radiozender BBC 4 dat hij spijt had dat hij gekwetst had, maar nam zijn woorden niet echt terug. 'Ik wou enkel eerlijk zijn.' Uiteindelijk nam hij ontslag aan de University College London (UCL), de oudste universiteit van Londen. De Royal Society, een Britse instelling die de wetenschappen promoot en waarvan Hunt lid is, had zich in een persbericht al gedistantieerd van zijn uitspraken.

In enkele uren tijd verschenen donderdag op Twitter duizenden foto's van wetenschapsters in speelse posities op de werkvloer.

De actie is een initiatief van de feministische website Vagenda, die daartoe had opgeroepen als reactie op de seksistische uitspraken van de Britse chemicus en Nobelprijswinnaar voor Geneeskunde Tim Hunt. De 72-jarige Hunt kwam in het oog van de storm terecht nadat hij op een conferentie in Zuid-Korea had gepleit voor gescheiden laboratoria voor mannen en vrouwen. 'Drie zaken gebeuren wanneer vrouwen in de labo's zijn: u wordt verliefd op hen, zij worden verliefd op u, en wanneer u kritiek heeft op hen, wenen ze.' Een dag lager zei hij op de radiozender BBC 4 dat hij spijt had dat hij gekwetst had, maar nam zijn woorden niet echt terug. 'Ik wou enkel eerlijk zijn.' Uiteindelijk nam hij ontslag aan de University College London (UCL), de oudste universiteit van Londen. De Royal Society, een Britse instelling die de wetenschappen promoot en waarvan Hunt lid is, had zich in een persbericht al gedistantieerd van zijn uitspraken.In enkele uren tijd verschenen donderdag op Twitter duizenden foto's van wetenschapsters in speelse posities op de werkvloer.