Woorden als kids, selfie en yolo zien veel mensen graag verdwijnen uit de Nederlandse taal. Het zijn drie van de tien 'irritante' woorden die het Instituut voor Nederlandse Lexicologie (INL) nomineerde uit 800 inzendingen.

Het INL lanceerde in november de verkiezing van 'het woord dat moet verdwijnen', naar analogie met de steeds terugkomende verkiezing 'woord van het jaar'.

Iedereen kon zijn minst favoriete woorden insturen. In totaal liepen ongeveer 800 nominaties binnen waaruit het INL tien selecteerde.

Kippenvel

Een woord als kids vinden veel Nederlandstaligen overbodig. "Er bestaat al een volwaardig Nederlands woord voor, namelijk kinderen", klinkt het. Het acroniem voor de Engelse uitdrukking 'You Only Live Once' (Yolo) bezorgt anderen dan weer kippenvel. Opvallend het woord van het jaar, selfie, is tegelijkertijd genomineerd voor het lelijkste woord van het jaar.

Tot en met 13 december kunnen Vlamingen en Nederlanders hun stem uitbrengen op een van deze tien woorden.

1. Absoluut

2. Confederalisme

3. Crisis

4. Dagdagelijks

5. Kids

6. Papadag

7. Participatiesamenleving

8. Selfie

9. Swag

10. Yolo

Woorden als kids, selfie en yolo zien veel mensen graag verdwijnen uit de Nederlandse taal. Het zijn drie van de tien 'irritante' woorden die het Instituut voor Nederlandse Lexicologie (INL) nomineerde uit 800 inzendingen.Het INL lanceerde in november de verkiezing van 'het woord dat moet verdwijnen', naar analogie met de steeds terugkomende verkiezing 'woord van het jaar'. Iedereen kon zijn minst favoriete woorden insturen. In totaal liepen ongeveer 800 nominaties binnen waaruit het INL tien selecteerde. Een woord als kids vinden veel Nederlandstaligen overbodig. "Er bestaat al een volwaardig Nederlands woord voor, namelijk kinderen", klinkt het. Het acroniem voor de Engelse uitdrukking 'You Only Live Once' (Yolo) bezorgt anderen dan weer kippenvel. Opvallend het woord van het jaar, selfie, is tegelijkertijd genomineerd voor het lelijkste woord van het jaar. Tot en met 13 december kunnen Vlamingen en Nederlanders hun stem uitbrengen op een van deze tien woorden. 1. Absoluut 2. Confederalisme 3. Crisis 4. Dagdagelijks 5. Kids 6. Papadag 7. Participatiesamenleving 8. Selfie 9. Swag 10. Yolo