Tegen 2014 moet Wallonië minstens vijf dorpen, stranden of andere sites tellen voor naturisten. Dat staat in het prioriteitenlijstje van de Waalse minister voor Toerisme, Paul Furlan (PS), schrijft Het Laatste Nieuws.

De markt aanboren van het naturisme moet geld in het laatje brengen.

"De Belgische naturistenfederatie heeft zo'n 15.000 leden, die naast Bredene of Zuid-Frankrijk amper ergens heen kunnen", luidt het op het kabinet. "En dan zijn er nog de Duitse en Nederlandse toeristen die bij ons op bezoek kunnen komen", zegt kabinetschef Tommy Leclercq.

Momenteel worden verscheidene zones onderzocht die geschikt zouden zijn om een naturistendorp op te richten. De criteria: water, een open plek en een dicht bos voor de privacy.

Verschillende plaatsen zijn in de running, waaronder de Lacs de l'Eau de l'Heure, Baraque Michel, Baraque Fraiture en de grote Ardense bossen bij de Semoisvallei.

Tegen 2014 moet Wallonië minstens vijf dorpen, stranden of andere sites tellen voor naturisten. Dat staat in het prioriteitenlijstje van de Waalse minister voor Toerisme, Paul Furlan (PS), schrijft Het Laatste Nieuws.De markt aanboren van het naturisme moet geld in het laatje brengen. "De Belgische naturistenfederatie heeft zo'n 15.000 leden, die naast Bredene of Zuid-Frankrijk amper ergens heen kunnen", luidt het op het kabinet. "En dan zijn er nog de Duitse en Nederlandse toeristen die bij ons op bezoek kunnen komen", zegt kabinetschef Tommy Leclercq. Momenteel worden verscheidene zones onderzocht die geschikt zouden zijn om een naturistendorp op te richten. De criteria: water, een open plek en een dicht bos voor de privacy. Verschillende plaatsen zijn in de running, waaronder de Lacs de l'Eau de l'Heure, Baraque Michel, Baraque Fraiture en de grote Ardense bossen bij de Semoisvallei.