Met die uitspraak schaarde het Hooggerechtshof van de staat Iowa zich aan de zijde van tandarts James Knight uit Fort Dodge. Die vermoedde dat hij niet zou kunnen weerstaan aan de charmes van zijn assistente, Melissa Nelson, en had haar dan maar op straat gezet, schrijft het persbureau AP. Nelson stapte vervolgens naar de rechter.

Knight gaf weliswaar toe dat Nelson tien jaar aan een stuk uitstekend werk geleverd had. Toch vonden hij dat ze een bedreiging vormde voor zijn huwelijk. Zijn vrouw vond dat trouwens ook. Nelson, die twintig jaar jonger is dan Knight, had nooit op seks aangestuurd.

Nelsons advocaat noemde de uitspraak van een lagere rechtbank, die Knight ook al gelijk had gegeven, een klap voor de gelijkheid der seksen. Daar hadden de opperrechters - alle vijf mannen - geen oren naar. Zij vonden dat er in dit geval geen sprake was van genderdiscriminatie, omdat het ontslag gebaseerd was op gevoelens en niet op Nelsons geslacht.

Met die uitspraak schaarde het Hooggerechtshof van de staat Iowa zich aan de zijde van tandarts James Knight uit Fort Dodge. Die vermoedde dat hij niet zou kunnen weerstaan aan de charmes van zijn assistente, Melissa Nelson, en had haar dan maar op straat gezet, schrijft het persbureau AP. Nelson stapte vervolgens naar de rechter. Knight gaf weliswaar toe dat Nelson tien jaar aan een stuk uitstekend werk geleverd had. Toch vonden hij dat ze een bedreiging vormde voor zijn huwelijk. Zijn vrouw vond dat trouwens ook. Nelson, die twintig jaar jonger is dan Knight, had nooit op seks aangestuurd. Nelsons advocaat noemde de uitspraak van een lagere rechtbank, die Knight ook al gelijk had gegeven, een klap voor de gelijkheid der seksen. Daar hadden de opperrechters - alle vijf mannen - geen oren naar. Zij vonden dat er in dit geval geen sprake was van genderdiscriminatie, omdat het ontslag gebaseerd was op gevoelens en niet op Nelsons geslacht.