In een controversiële uitspraak heeft een Spaanse rechter geoordeeld dat vrouwen meer moeten betalen om hun rijbewijs te halen omdat 'mannen betere chauffeurs zijn', zo schrijft The Independent.

Rechter Javier Albar moest een oordeel vellen over het feit of een rijschool in de stad Zaragoza discriminerend handelde omdat ze in 2011 naar aanleiding van een actie mannen 665 euro aanrekende voor een rijbewijs en vrouwen 850 euro.

Na klachten van enkele inwoners diende een consumentenorganisatie klacht in. De rijschool kreeg aanvankelijk een boete van 4.000 euro voor seksuele discriminatie maar rechter Albar kwam op die beslissing terug nadat de school beroep aantekende en bewijzen presenteerde voor hun bewering dat mannen betere chauffeurs zijn.

'Vrouwen hebben meer lessen nodig'

Het 'bewijs' zou zijn dat vrouwen meer lessen nodig hebben dan mannen om hun rijbewijs te halen.

Rechter Albar was het daar duidelijk mee eens omdat volgens hem uit gegevens van het Spaanse Verkeersinstituut blijkt dat 'mannen elk jaar een grotere behendigheid op de weg vertonen' tijdens hun rijexamen dan vrouwen.

Spaanse vrouwenorganisaties gaan een petitie opstarten om de zaak naar het Grondwettelijk Hof te brengen. (TE)

In een controversiële uitspraak heeft een Spaanse rechter geoordeeld dat vrouwen meer moeten betalen om hun rijbewijs te halen omdat 'mannen betere chauffeurs zijn', zo schrijft The Independent. Rechter Javier Albar moest een oordeel vellen over het feit of een rijschool in de stad Zaragoza discriminerend handelde omdat ze in 2011 naar aanleiding van een actie mannen 665 euro aanrekende voor een rijbewijs en vrouwen 850 euro. Na klachten van enkele inwoners diende een consumentenorganisatie klacht in. De rijschool kreeg aanvankelijk een boete van 4.000 euro voor seksuele discriminatie maar rechter Albar kwam op die beslissing terug nadat de school beroep aantekende en bewijzen presenteerde voor hun bewering dat mannen betere chauffeurs zijn. Het 'bewijs' zou zijn dat vrouwen meer lessen nodig hebben dan mannen om hun rijbewijs te halen. Rechter Albar was het daar duidelijk mee eens omdat volgens hem uit gegevens van het Spaanse Verkeersinstituut blijkt dat 'mannen elk jaar een grotere behendigheid op de weg vertonen' tijdens hun rijexamen dan vrouwen. Spaanse vrouwenorganisaties gaan een petitie opstarten om de zaak naar het Grondwettelijk Hof te brengen. (TE)