Voorspelde de planeet Uranus de dood van koning Bhumibol?

  • Bijgewerkt om

Bijgelovige inwoners van Thailand geloven dat een planeet op een afstand van 2,5 miljard kilometer van de Aarde een invloed heeft gehad op de dood van hun geliefde koning Bhumibol.

Koning Bhumibol, 's werelds langst zittende vorst, is donderdag op 88-jarige leeftijd overleden. Gezien zijn hoge leeftijd is dat niet geheel onverwacht, maar ook de bijgelovige Thai hadden wellicht een voorgevoel. Dat komt door de planeet Uranus. Die beëindigde begin dit jaar zijn 84-jarige reis rond de zon en arriveerde in een gebied aan de hemel dat door Thaise astrologen beschouwd wordt als verantwoordelijk voor het collectieve geluk van het land. De laatste keer dat Uranus in die zone terecht kwam, begon de Siamese staatsgreep van 1932 die het land veranderde van een absolute tot een constitutionele monarchie.

De Thaise naam van Uranus betekent vertaald Ster des Doods. Tienduizenden bijgelovige Thai voerden daarom begin dit jaar rituelen uit om hun land te behoeden voor onheil. De overwegend boeddhistische Thai verbrandden tijdens die plechtigheden onder andere wierook en legden bloemen neer. Zelfs ministers namen aan de ceremonieën deel.

Maar die rituelen hebben dus niet mogen baten. Met de dood van de al jaren zwaar zieke Bhumibol Adulyadej komt er een einde aan een tijdperk. De koning werd door de bevolking vereerd als een halfgod. Hij zat 70 jaar op de troon en werd boven alle politieke geschillen heen als de garantie voor de eenheid van het land beschouwd.

De constellatie van de planeet Uranus blijft zeven jaar behouden, dus het onheil is volgens de goedgelovige Thai nog niet voorbij. (Belga/TE)

Lees meer over:

Meer