Vanaf volgende lente rollen bij Volvo Cars in Gent de eerste auto's van de band die zélf remmen om aanrijdingen met voetgangers te voorkomen. Dat bericht de krant Het Laatste Nieuws donderdag.

Tussen de voorlichten zitten bij de nieuwe Volvo S60 standaard een camera en een radar ingebouwd, die menselijke figuren herkennen aan de vorm van armen, benen en hoofd. Maar fietsers en rolstoelgebruikers decoderen als "mens" ligt technisch nog moeilijk. Voor dieren remt Volvo niet. Volgens Volvo gaat het om een primeur op de automarkt.

Vanaf volgende lente rollen bij Volvo Cars in Gent de eerste auto's van de band die zélf remmen om aanrijdingen met voetgangers te voorkomen. Dat bericht de krant Het Laatste Nieuws donderdag.Tussen de voorlichten zitten bij de nieuwe Volvo S60 standaard een camera en een radar ingebouwd, die menselijke figuren herkennen aan de vorm van armen, benen en hoofd. Maar fietsers en rolstoelgebruikers decoderen als "mens" ligt technisch nog moeilijk. Voor dieren remt Volvo niet. Volgens Volvo gaat het om een primeur op de automarkt.