Het reliëf van een naakte man, dat het gebouw van de Verenigde Naties in Genève siert, is bedekt met een grote witte doek. In het Paleis van de Naties vinden namelijk onderhandelingen met Iran plaats. Met de bedekking van het beeld wil de VN voorkomen dat de Iraanse gasten gechoqueerd zouden raken.

Adam

Boven de ingang van de raadkamer van het Paleis waar Iran gaat praten met de VN, Rusland, China, Frankrijk, Groot-Brittannië en Duitsland hangt De schepping van de mens. Het kunstwerk van de Brit Eric Gill toont een naakte Adam. Op dit moment zijn enkel zijn handen en voeten nog zichtbaar. (AVE)

Het reliëf van een naakte man, dat het gebouw van de Verenigde Naties in Genève siert, is bedekt met een grote witte doek. In het Paleis van de Naties vinden namelijk onderhandelingen met Iran plaats. Met de bedekking van het beeld wil de VN voorkomen dat de Iraanse gasten gechoqueerd zouden raken. Boven de ingang van de raadkamer van het Paleis waar Iran gaat praten met de VN, Rusland, China, Frankrijk, Groot-Brittannië en Duitsland hangt De schepping van de mens. Het kunstwerk van de Brit Eric Gill toont een naakte Adam. Op dit moment zijn enkel zijn handen en voeten nog zichtbaar. (AVE)