Vlaamse student 'solliciteert' voor plekje bij partij van Geert Wilders

De partij van Geert Wilders, de PVV, is op zoek naar leden. 'Iedereen die liefde heeft voor Nederland en een afkeer van de islam', kan solliciteren. Dat is ook de Vlaamse student Mohamed Ouaamari niet ontgaan. Hij reageerde op de oproep met een ironische sollicitatiebrief.

Geert Wilders © BELGAIMAGE

Maandagavond stuurde Geert Wilders een opmerkelijke tweet de wereld in. Zijn partij, de PVV, zoekt namelijk mensen die lid zouden willen worden van het Nederlandse parlement. Hij riep 'mensen met lef, liefde voor Nederland en een afkeer van de islam' op om een CV en motivatiebrief door te sturen. Wilders staat bekend om zijn gewaagde uitspraken en ook op deze tweet kwam veel reactie. Sommigen suggereerden zelfs om aangifte te doen.

De oproep is ook Mohamed Ouaamari niet ontgaan. Ouaamari werd bekend nadat hij een schijnbaar dreigende tweet de wereld in gestuurd had. De Vlaamse student beantwoordde wilders' oproep met een ironische sollicitatiebrief.

'Ik hou van Nederland, Ik heb mij nooit Vlaams gevoeld', klinkt het in die brief. 'Ik heb lef, durf en ben ambitieus.' En vooral: 'Aan mijn islamhaat moet er nog wel wat gewerkt worden. Ik doe dagelijks mijn best om hier beter in te worden. Maar mijn enthouasiasme en werklust compenseren dit minpuntje.'

'Ik reken ook op een eerlijke selectie. Hopelijk maak ik evenveel kans als iemand met een meer Hollands klinkende naam', besluit de student zijn betoog. (NSK)

Lees meer...