De leden van de commissies Cultuur en Leefmilieu van het Vlaams parlement plannen op 1 juli een werkbezoek aan Rock Werchter. De commissieleden willen ter plaatse gaan kijken welke maatregelen er genomen worden om gehoorschade te voorkomen en welke inspanningen de festivalorganisator doet rond afval- en milieubeleid.

Geluidsnorm

Terwijl de festivalgangers vooral komen voor groepen als Ozark Henry en Arctic Monkeys, zullen de commissieleden vooral oren hebben naar het geproduceerde aantal decibels op de wei. Recent keurde de Vlaamse regering namelijk de veelbesproken geluidsnorm van 100 decibel goed. Die norm gaat wel pas in vanaf 2012. (Belga/INM)

De leden van de commissies Cultuur en Leefmilieu van het Vlaams parlement plannen op 1 juli een werkbezoek aan Rock Werchter. De commissieleden willen ter plaatse gaan kijken welke maatregelen er genomen worden om gehoorschade te voorkomen en welke inspanningen de festivalorganisator doet rond afval- en milieubeleid. Geluidsnorm Terwijl de festivalgangers vooral komen voor groepen als Ozark Henry en Arctic Monkeys, zullen de commissieleden vooral oren hebben naar het geproduceerde aantal decibels op de wei. Recent keurde de Vlaamse regering namelijk de veelbesproken geluidsnorm van 100 decibel goed. Die norm gaat wel pas in vanaf 2012. (Belga/INM)