'Ja ze maken een irritant geluid en hun uitwerpselen vervuilen tal van pleinen en straten. Toch wordt het nut van deze vogels zwaar onderschat', schrijft de Amerikaanse nieuwssite VOX. Ze benadrukt de wetenschappelijke én historische waarde van de vogel. Zo hielp de duif niet alleen Charles Darwin bij het ontwikkelen van zijn Origin of Species, ook tijdens oorlogen werden duiven ingezet om boodschappen te versturen en vandaag kan het dier nog een hulpmiddel zijn bij het opsporen van raketten.

Door de jaren heen is de unieke eigenschap van de duif, om na training de weg terug naar huis te vinden, op verrassende manieren gebruikt. In de negentiende eeuw brachten de dieren beursnoteringen over tussen verschillende Europese landen. En ook recent nog misbruikten criminelen deze toepassing om boodschappen en drugs in en uit de gevangenis te smokkelen. (AVE)

'Ja ze maken een irritant geluid en hun uitwerpselen vervuilen tal van pleinen en straten. Toch wordt het nut van deze vogels zwaar onderschat', schrijft de Amerikaanse nieuwssite VOX. Ze benadrukt de wetenschappelijke én historische waarde van de vogel. Zo hielp de duif niet alleen Charles Darwin bij het ontwikkelen van zijn Origin of Species, ook tijdens oorlogen werden duiven ingezet om boodschappen te versturen en vandaag kan het dier nog een hulpmiddel zijn bij het opsporen van raketten. Door de jaren heen is de unieke eigenschap van de duif, om na training de weg terug naar huis te vinden, op verrassende manieren gebruikt. In de negentiende eeuw brachten de dieren beursnoteringen over tussen verschillende Europese landen. En ook recent nog misbruikten criminelen deze toepassing om boodschappen en drugs in en uit de gevangenis te smokkelen. (AVE)