De wandaad speelde zich af in het Goblin Valley State Park, 400 kilometer ten zuiden van Salt Lake City. Dat natuurpark staat bekend om zijn duizenden 'goblins', rotsachtige paddenstoelen die gevormd werden toen een zachtere zandsteenlaag erodeerde en een harder stuk bovenlaag bleef staan. Die kunnen meters hoog en tientallen miljoenen jaren oud zijn.

De drie mannen, geïdentificeerd als Dave Hall, Glenn Taylor en Dylan Taylor, besloten om een van die formaties omver te duwen. Naar eigen zeggen deden ze dat omdat het rotsblok los zat en iemand zou kunnen bezeren als het omlaag kwam. Op de video is te zien dat ze daar dolle pret bij hadden. "Het gaat hier in Goblin Valley om levens redden', hoor je de cameraman zeggen.

De parkpolitie kan er niet mee lachen. "Het is niet alleen verkeerd, er zullen ook consequenties aan vasthangen", zei woordvoerder Eugene Swalberg van de Utah State Parks aan de krant Salt Lake Tribune. "Dit is zeer, zeer ongepast. Het is niet hoe je je gedraagt in onze staatsparken."

De parkautoriteiten zijn een crimineel onderzoek begonnen. Voor de drie scoutsleiders is de volgende halte dus wellicht de rechtbank. Ook de Amerikaanse scouts zeggen dat er een staartje aan de zaak komt. Wie veroordeeld wordt voor een misdrijf, mag geen scoutsleider blijven.

De wandaad speelde zich af in het Goblin Valley State Park, 400 kilometer ten zuiden van Salt Lake City. Dat natuurpark staat bekend om zijn duizenden 'goblins', rotsachtige paddenstoelen die gevormd werden toen een zachtere zandsteenlaag erodeerde en een harder stuk bovenlaag bleef staan. Die kunnen meters hoog en tientallen miljoenen jaren oud zijn.De drie mannen, geïdentificeerd als Dave Hall, Glenn Taylor en Dylan Taylor, besloten om een van die formaties omver te duwen. Naar eigen zeggen deden ze dat omdat het rotsblok los zat en iemand zou kunnen bezeren als het omlaag kwam. Op de video is te zien dat ze daar dolle pret bij hadden. "Het gaat hier in Goblin Valley om levens redden', hoor je de cameraman zeggen. De parkpolitie kan er niet mee lachen. "Het is niet alleen verkeerd, er zullen ook consequenties aan vasthangen", zei woordvoerder Eugene Swalberg van de Utah State Parks aan de krant Salt Lake Tribune. "Dit is zeer, zeer ongepast. Het is niet hoe je je gedraagt in onze staatsparken."De parkautoriteiten zijn een crimineel onderzoek begonnen. Voor de drie scoutsleiders is de volgende halte dus wellicht de rechtbank. Ook de Amerikaanse scouts zeggen dat er een staartje aan de zaak komt. Wie veroordeeld wordt voor een misdrijf, mag geen scoutsleider blijven.