Het Vaticaan kondigt na een officiële inspectie de sluiting aan van de bekende cisterciënzerabdij Sante Crocer in Rome. Zo bericht Kerknet onder aanhaling van de kranten Il Messaggero en Il Foglio.

Monniken leiden luxeleventje

Vatiaanse kringen noemen de misstanden in de abdij "buitengewoon ernstig". De maatregel van de Congregatie voor het Godgewijde Leven is uitzonderlijk. De maatregel wordt genomen wegens "liturgische misstanden en de extravagante levensstijl van sommige monniken". Zo werd een buitensporig bedrag uitgegeven voor de aanleg van de kloostertuin. Het aanpalende luxehotel van een vzw van de abdij, met eigen limousinedienst, richtte zich enkel tot steenrijke pelgrims en toeristen, die vanuit hun hotelkamer konden genieten van een adembenemend zicht op Rome.

Vader abt houdt van de media

Ernstige kritiek is er ook op abt Simon Fioraso en zijn twee naaste medewerkers. De abt is weliswaar een uitstekend organisator en staat bekend wegens de succesvolle en ingrijpende restauratie van de abdij en basiliek. Maar de abt werd ook verweten dat hij al te nadrukkelijk de aandacht van de media zou zoeken. Zo werd een Bijbellezing van zeven dagen en zes nachten georganiseerd, die live op de Italiaanse televisie RAI te volgen was. Volgens Italiaanse media lag dit

initiatief, dat volgens sommige monniken aan hen opgedrongen werd, aan de basis van de moeilijkheden.

Het decreet voor de ontruiming moet nog ondertekend worden, maar de kans dat congregatie de beslissing herziet, is gering, aldus Kerknet. (Belga)

Het Vaticaan kondigt na een officiële inspectie de sluiting aan van de bekende cisterciënzerabdij Sante Crocer in Rome. Zo bericht Kerknet onder aanhaling van de kranten Il Messaggero en Il Foglio. Monniken leiden luxeleventje Vatiaanse kringen noemen de misstanden in de abdij "buitengewoon ernstig". De maatregel van de Congregatie voor het Godgewijde Leven is uitzonderlijk. De maatregel wordt genomen wegens "liturgische misstanden en de extravagante levensstijl van sommige monniken". Zo werd een buitensporig bedrag uitgegeven voor de aanleg van de kloostertuin. Het aanpalende luxehotel van een vzw van de abdij, met eigen limousinedienst, richtte zich enkel tot steenrijke pelgrims en toeristen, die vanuit hun hotelkamer konden genieten van een adembenemend zicht op Rome. Vader abt houdt van de media Ernstige kritiek is er ook op abt Simon Fioraso en zijn twee naaste medewerkers. De abt is weliswaar een uitstekend organisator en staat bekend wegens de succesvolle en ingrijpende restauratie van de abdij en basiliek. Maar de abt werd ook verweten dat hij al te nadrukkelijk de aandacht van de media zou zoeken. Zo werd een Bijbellezing van zeven dagen en zes nachten georganiseerd, die live op de Italiaanse televisie RAI te volgen was. Volgens Italiaanse media lag dit initiatief, dat volgens sommige monniken aan hen opgedrongen werd, aan de basis van de moeilijkheden. Het decreet voor de ontruiming moet nog ondertekend worden, maar de kans dat congregatie de beslissing herziet, is gering, aldus Kerknet. (Belga)