Dat een varken wordt afgebeeld dat vanuit een iconische Fiat 500 een vuilniszak dropt, is de Italianen dusdanig in het verkeerde keelgat geschoten dat zelfs de ambassadeur in België eraan te pas kwam.

"Behandel stopplaatsen langs de autosnelweg niet als een varkensstal", luidt de slogan van de campagne. Bedoeling was humoristisch uit de hoek te komen en zeker niemand te kwetsen, verzekert men bij de Waalse snelwegbeheerder Sofico.

In hun eer gekrenkt

In Italië ervaarde men dat blijkbaar toch even anders. Verschillende kranten en politici voelden zich in hun eer gekrenkt. Om elk misverstand uit de wereld te helpen, kwam het woensdagochtend zelfs tot een ontmoeting tussen de Italiaanse ambassadeur in België en de topman van Sofico.

De maatschappij is woensdagmiddag meteen gestart met het overplakken van de affiches met een nieuwe verkeerscampagne. Een paar dagen sneller dus dan gepland, om verdere controverse te vermijden. Eind dit weekend zouden de laatste affiches langs de Waalse snelwegen verdwenen moeten zijn. (Belga/TE)

Dat een varken wordt afgebeeld dat vanuit een iconische Fiat 500 een vuilniszak dropt, is de Italianen dusdanig in het verkeerde keelgat geschoten dat zelfs de ambassadeur in België eraan te pas kwam. "Behandel stopplaatsen langs de autosnelweg niet als een varkensstal", luidt de slogan van de campagne. Bedoeling was humoristisch uit de hoek te komen en zeker niemand te kwetsen, verzekert men bij de Waalse snelwegbeheerder Sofico. In Italië ervaarde men dat blijkbaar toch even anders. Verschillende kranten en politici voelden zich in hun eer gekrenkt. Om elk misverstand uit de wereld te helpen, kwam het woensdagochtend zelfs tot een ontmoeting tussen de Italiaanse ambassadeur in België en de topman van Sofico. De maatschappij is woensdagmiddag meteen gestart met het overplakken van de affiches met een nieuwe verkeerscampagne. Een paar dagen sneller dus dan gepland, om verdere controverse te vermijden. Eind dit weekend zouden de laatste affiches langs de Waalse snelwegen verdwenen moeten zijn. (Belga/TE)