De Japanse stad Tokio zal zich officieel kandidaat stellen als organisator voor de Olympische Spelen van 2020. Het Japanse Olympisch Comité heeft de stad donderdag opgedragen om zich te melden bij het Internationaal Olympisch Comité.

Volgens de voorzitter van het Japans Olympisch Comité is de kandidatuur een teken van de wederopstanding van het land, na de allesverwoestende aardbeving en tsunami van 11 maart. De kandidaturen voor de organisatie van de Spelen van 2020 moeten voor 1 september binnen zijn bij het IOC, waarvan onze landgenoot Jacques Rogge de voorzitter is. De enige stad die dat al deed is Rome. Ook Madrid, Istanboel, Doha en Dubai zijn geïnteresseerd. (Belga)

De Japanse stad Tokio zal zich officieel kandidaat stellen als organisator voor de Olympische Spelen van 2020. Het Japanse Olympisch Comité heeft de stad donderdag opgedragen om zich te melden bij het Internationaal Olympisch Comité. Volgens de voorzitter van het Japans Olympisch Comité is de kandidatuur een teken van de wederopstanding van het land, na de allesverwoestende aardbeving en tsunami van 11 maart. De kandidaturen voor de organisatie van de Spelen van 2020 moeten voor 1 september binnen zijn bij het IOC, waarvan onze landgenoot Jacques Rogge de voorzitter is. De enige stad die dat al deed is Rome. Ook Madrid, Istanboel, Doha en Dubai zijn geïnteresseerd. (Belga)