In het jongste nummer van het Parijse gratis weekblad "A nous Paris" staat een halve bladzijde reclame van Toerisme Vlaanderen. Brussel wordt erin voorgesteld als Vlaamse stad, tot grote ergernis van de Brusselse Franstalige krant La Dernière Heure.

Toeristische kaartjes over Vlaanderen zorgden eerder al voor communautaire ophef. In de publiciteit die Toerisme Vlaanderen nu in Parijs maakt, vindt La Dernière Heure het een probleem dat Brussel in de reclametekst op gelijke voet geplaatst wordt met de andere Vlaamse kunststeden.

Brussel is Vlaamse kunststad

Toerisme Vlaanderen wijst er op dat haar rol erin bestaat Vlaanderen én Brussel te promoten. Het Parijse kantoor van Toerisme Vlaanderen, heet overigens Tourisme Belgique Flandre-Bruxelles draagt. Daar zegt men dat het initiatief geen enkele politieke betekenis heeft. "Onze rol bestaat erin Vlaanderen en Brussel te promoten en het gaat hier om het promoten van de Vlaamse kunststeden, waar Brussel deel van uitmaakt." (Belga/EE)

In het jongste nummer van het Parijse gratis weekblad "A nous Paris" staat een halve bladzijde reclame van Toerisme Vlaanderen. Brussel wordt erin voorgesteld als Vlaamse stad, tot grote ergernis van de Brusselse Franstalige krant La Dernière Heure. Toeristische kaartjes over Vlaanderen zorgden eerder al voor communautaire ophef. In de publiciteit die Toerisme Vlaanderen nu in Parijs maakt, vindt La Dernière Heure het een probleem dat Brussel in de reclametekst op gelijke voet geplaatst wordt met de andere Vlaamse kunststeden. Brussel is Vlaamse kunststad Toerisme Vlaanderen wijst er op dat haar rol erin bestaat Vlaanderen én Brussel te promoten. Het Parijse kantoor van Toerisme Vlaanderen, heet overigens Tourisme Belgique Flandre-Bruxelles draagt. Daar zegt men dat het initiatief geen enkele politieke betekenis heeft. "Onze rol bestaat erin Vlaanderen en Brussel te promoten en het gaat hier om het promoten van de Vlaamse kunststeden, waar Brussel deel van uitmaakt." (Belga/EE)