Binnenkort zullen luid kreunende tennisspeelsters misschien tot het verleden behoren. De autoriteiten zijn het beu en gaan optreden.

Nu bestaat de mogelijkheid om een strafpunt te geven als de scheidsrechter vindt dat de tegenstander wordt gehinderd door het gekreun, maar het probleem is dat moeilijk valt vast te stellen of het gaat om een spontane ademstoot dan wel om een opzettelijke poging om de speler aan de andere kant van het net van streek te maken.

Daarom overweegt de Internationale Tennisfederatie (ITF) nu of "geluidshinder" kan worden opgenomen in de gedragscode voor grote toernooien en lawaaimakers die doorgaan met kreunen eerst punten, dan een game en eventueel een wedstrijd kunnen verliezen.

101 decibel

Van Maria Sharapova is bijvoorbeeld bekend dat ze 101 decibellen op tegenstander en publiek loslaat, telkens als ze de bal slaat.

De 16-jarige Portugese ster-in-wording Michelle Larcher de Brito voegt daar een nieuwe dimensie aan toe, niet door het volume maar door de duur van haar kreten.

Volgens Bill Babcock, de Grand Slam-directeur bij de ITF, maakt ze nog altijd lawaai als de tegenstandster zich klaar maakt om haar slag te retourneren en "dat maakt haar tot een speciaal geval" omdat het nieuwe problemen veroorzaakt. De speelster zelf zegt er niets aan te kunnen doen: "Het is een onderdeel van mijn spel".

Binnenkort zullen luid kreunende tennisspeelsters misschien tot het verleden behoren. De autoriteiten zijn het beu en gaan optreden.Nu bestaat de mogelijkheid om een strafpunt te geven als de scheidsrechter vindt dat de tegenstander wordt gehinderd door het gekreun, maar het probleem is dat moeilijk valt vast te stellen of het gaat om een spontane ademstoot dan wel om een opzettelijke poging om de speler aan de andere kant van het net van streek te maken. Daarom overweegt de Internationale Tennisfederatie (ITF) nu of "geluidshinder" kan worden opgenomen in de gedragscode voor grote toernooien en lawaaimakers die doorgaan met kreunen eerst punten, dan een game en eventueel een wedstrijd kunnen verliezen.101 decibelVan Maria Sharapova is bijvoorbeeld bekend dat ze 101 decibellen op tegenstander en publiek loslaat, telkens als ze de bal slaat. De 16-jarige Portugese ster-in-wording Michelle Larcher de Brito voegt daar een nieuwe dimensie aan toe, niet door het volume maar door de duur van haar kreten.Volgens Bill Babcock, de Grand Slam-directeur bij de ITF, maakt ze nog altijd lawaai als de tegenstandster zich klaar maakt om haar slag te retourneren en "dat maakt haar tot een speciaal geval" omdat het nieuwe problemen veroorzaakt. De speelster zelf zegt er niets aan te kunnen doen: "Het is een onderdeel van mijn spel".