Studenten verkiezen smartphones boven bier en seks

© iStock

Het studentenleven lijkt een aardige mix van feestjes en in de koffer duiken, veeleer dan in de boeken. Uit een Amerikaanse enquête blijkt de hedendaagse student echter zijn smartphone te verkiezen boven seks en bier.

Het is een beeld dat we vaak terugzien in films en populaire series: studentenfeestjes met een overvloed aan alcohol en een onbedwingbare seksuele drang. Het is misschien voor velen ook het beeld dat blijven hangen is van een lang vervlogen studententijd.

Uit een Amerikaanse enquête van Student Monitor blijkt de hedendaagse student echter lichtjes andere voorkeuren te hebben. Nieuwssite Fortune lichtte het onderzoek gepubliceerd in The New York Times uit.

Smartphones en koffie

Zo’n 1.200 Amerikaanse studenten werden onderworpen aan de studie en kregen een lijst van 77 opties voorgeschoteld bij de vraag: ‘Wat is er in op de campus?’

Met 66 procent prijkte de iPhone van Apple bovenaan. Daarop volgde koffie met 63 procent en sms’en met 61 procent. Facebook haalde een vierde plaats met 59 procent en een tweede Apple-product, de iPad vervolledigde met 55 procent de top vijf.

Bierdrinken blijkt dus geen prioriteit van de (Amerikaanse) student. Dat volgt namelijk pas op een zevende plaats (51 procent) na de smartphone-app Instagram (55 procent). Daarna volgen nog de app Snapchat (50 procent), fitnessen (48 procent), sociaal netwerk Twitter (48 procent) en laptops (46 procent). Al die zaken gaan vooraf aan nummer twaalf: seks (43 procent).

De top vijftien wordt vervolledigd door uitgaan (43 procent), voetbal (40 procent) en foto’s nemen met een mobiele telefoon (40 procent).

Geen fan van roken en drugs

Er waren echter nog minder populaire activiteiten dan bierdrinken en flikflooien. Uit de 77 opties bleken roken, drugs, vrijwilligerswerk en een ecologische ingesteldheid op de minste sympathie te kunnen rekenen. (WB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content