Vanaf 11 uur worden " nieuwe meubels" gratis uitgedeeld in Zaventem "zolang de voorraad strek", meldt Anne-Marie Vangeenberghe, woordvoerster van de Boerenbond.

Met de actie willen ze protesteren tegen de meubelketen, die zondag in Gent en Zaventem voor 2,5 euro steak met friet aanbiedt.

"De praktijken die Ikea toepast getuigen van een totaal gebrek aan respect voor het werk van onze boeren en voor onze producten", zegt de voorzitter van de Boerenbond, Piet Vanthemsche. "Dat is

onaanvaardbaar, onze mensen verrichten geen slavenarbeid."

Danny Van Assche, gedelegeerd bestuurder van Horeca Vlaanderen, zegt dat Ikea het imago van de horeca schade berokkent. "Nu worden wij als dieven bestempeld terwijl in realiteit de marges in de horeca al enorm laag liggen."

Horeca Vlaanderen en de Boerenbond hebben ondertussen ook klacht ingediend bij de FOD Economie. Ze spreken van oneerlijke marktpraktijken die de belangen schaden van andere ondernemingen.

Vanaf 11 uur worden " nieuwe meubels" gratis uitgedeeld in Zaventem "zolang de voorraad strek", meldt Anne-Marie Vangeenberghe, woordvoerster van de Boerenbond. Met de actie willen ze protesteren tegen de meubelketen, die zondag in Gent en Zaventem voor 2,5 euro steak met friet aanbiedt. "De praktijken die Ikea toepast getuigen van een totaal gebrek aan respect voor het werk van onze boeren en voor onze producten", zegt de voorzitter van de Boerenbond, Piet Vanthemsche. "Dat is onaanvaardbaar, onze mensen verrichten geen slavenarbeid." Danny Van Assche, gedelegeerd bestuurder van Horeca Vlaanderen, zegt dat Ikea het imago van de horeca schade berokkent. "Nu worden wij als dieven bestempeld terwijl in realiteit de marges in de horeca al enorm laag liggen." Horeca Vlaanderen en de Boerenbond hebben ondertussen ook klacht ingediend bij de FOD Economie. Ze spreken van oneerlijke marktpraktijken die de belangen schaden van andere ondernemingen.