Het aantal achtergelaten auto's en caravans uit Nederland zorgt stilaan voor ernstige problemen op de Ardeense autosnelwegen. Zo ernstig zelfs dat de Nederlandse automobielclub ANWB zich mengt. Ze waarschuwt de autobestuurders voor valse spaarzaamheid en roept hen op tijdig te rusten en brandstof te tanken.

'Neem jerrycan mee'

Het aantal tankstations langs de Belgische autosnelwegen is klein. "Op de route van Brussel naar Luxemburg liggen maximaal drie tankstations", waarschuwt de ANWB. "Ook langs de route van Luik naar Luxemburg is het aantal stations beperkt."

ANWB raadt daarom reizigers aan een jerrycan met reservebenzine mee te nemen. "Eén à twee liter benzine is geen probleem", zegt Joni Junes van de VAB aan Het Nieuwsblad. "Als je meer vervoert, dan ben je bezig met het vervoer van gevaarlijke stoffen over de weg. En daar moet je een vergunning voor hebben."

Gemiddeld vierhonderd gestrande auto's

Tijdens de vorige zomervakantie meldden 66 gestrande bestuurders zich bij de ANWB. "We verwachten dat ook deze zomer veel Nederlanders zich rijk rekenen door te profiteren van de gunstige brandstofprijzen in Luxemburg", klinkt het op haar website.

Bij de VAB stond de teller vorige zomer op een vierhondertal Nederlandse wagens die op de pechstrook belandden door een lege benzinetank.

Benzine pak goedkoper in Luxemburg

Een liter benzine is in Luxemburg ongeveer 30 tot 35 eurocent goedkoper dan in Nederland. De benzine kost er gemiddeld 1,788 euro en de diesel 1,451 euro.

Veel Nederlandse vakantiegangers maken daarom een tussenstop in Luxemburg om naar Frankrijk door te reizen. Het prijsvoordeel kan zo oplopen tot zo'n 15 à 25 euro. (Belga/GM)

Het aantal achtergelaten auto's en caravans uit Nederland zorgt stilaan voor ernstige problemen op de Ardeense autosnelwegen. Zo ernstig zelfs dat de Nederlandse automobielclub ANWB zich mengt. Ze waarschuwt de autobestuurders voor valse spaarzaamheid en roept hen op tijdig te rusten en brandstof te tanken.'Neem jerrycan mee'Het aantal tankstations langs de Belgische autosnelwegen is klein. "Op de route van Brussel naar Luxemburg liggen maximaal drie tankstations", waarschuwt de ANWB. "Ook langs de route van Luik naar Luxemburg is het aantal stations beperkt." ANWB raadt daarom reizigers aan een jerrycan met reservebenzine mee te nemen. "Eén à twee liter benzine is geen probleem", zegt Joni Junes van de VAB aan Het Nieuwsblad. "Als je meer vervoert, dan ben je bezig met het vervoer van gevaarlijke stoffen over de weg. En daar moet je een vergunning voor hebben."Gemiddeld vierhonderd gestrande auto'sTijdens de vorige zomervakantie meldden 66 gestrande bestuurders zich bij de ANWB. "We verwachten dat ook deze zomer veel Nederlanders zich rijk rekenen door te profiteren van de gunstige brandstofprijzen in Luxemburg", klinkt het op haar website. Bij de VAB stond de teller vorige zomer op een vierhondertal Nederlandse wagens die op de pechstrook belandden door een lege benzinetank.Benzine pak goedkoper in LuxemburgEen liter benzine is in Luxemburg ongeveer 30 tot 35 eurocent goedkoper dan in Nederland. De benzine kost er gemiddeld 1,788 euro en de diesel 1,451 euro. Veel Nederlandse vakantiegangers maken daarom een tussenstop in Luxemburg om naar Frankrijk door te reizen. Het prijsvoordeel kan zo oplopen tot zo'n 15 à 25 euro. (Belga/GM)