Het beroemde Amerikaanse slagschip USS Iowa, dat sinds de Tweede Wereldoorlog deel uitmaakt van de Amerikaanse marine, is aan zijn laatste reis begonnen. Het schip wordt een drijvend museum in de haven van Los Angeles, zo meldt de nieuwszender CNN.

De USS Iowa werd in 1942 in gebruik genomen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog vervoerde het president Franklin Roosevelt naar zijn historische ontmoeting met Winston Curchill en Jozef Stalin tijdens de Conferentie van Teheran. Voor die gelegenheid werd er een speciale badkuip geïnstalleerd.

Het slagschip werd ook onder meer ingezet tijdens de Koreaanse oorlog. In 1989 vielen er op het schip 47 doden na de ontploffing van een van de pantserkoepels. In 1990 werd de USS Iowa voor de derde en laatste keer uit de vaart genomen.

Drijvend museum

Het schip voer zaterdag onder de Golden Gate Bridge in San Francisco Bay door, op weg naar zijn laatste bestemming. Het zou op 7 juli de deuren openen als museum. (Belga/INM)

Het beroemde Amerikaanse slagschip USS Iowa, dat sinds de Tweede Wereldoorlog deel uitmaakt van de Amerikaanse marine, is aan zijn laatste reis begonnen. Het schip wordt een drijvend museum in de haven van Los Angeles, zo meldt de nieuwszender CNN. De USS Iowa werd in 1942 in gebruik genomen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog vervoerde het president Franklin Roosevelt naar zijn historische ontmoeting met Winston Curchill en Jozef Stalin tijdens de Conferentie van Teheran. Voor die gelegenheid werd er een speciale badkuip geïnstalleerd. Het slagschip werd ook onder meer ingezet tijdens de Koreaanse oorlog. In 1989 vielen er op het schip 47 doden na de ontploffing van een van de pantserkoepels. In 1990 werd de USS Iowa voor de derde en laatste keer uit de vaart genomen. Drijvend museum Het schip voer zaterdag onder de Golden Gate Bridge in San Francisco Bay door, op weg naar zijn laatste bestemming. Het zou op 7 juli de deuren openen als museum. (Belga/INM)