De minister van gezondheid van Taiwan heeft zijn excuses aangeboden voor een uitspraak die voor heel wat opschudding zorgde. Yaung Chih-Liang had namelijk gezegd dat singles meer kans hebben om mentaal ziek te worden dan mensen die trouwen en een gezin stichten.

"Het spijt me. Ik had de term 'mentaal ziek' niet mogen gebruiken", zo verontschuldigde de minister zich voor zijn uitspraken die hij woensdag deed op een persconferentie.

Toen had hij de hervormingsplannen voor het nationale gezondheidsprogramma voorgesteld. Dat nieuwe plan stelt dat alleenstaande personen meer moeten betalen omdat ze "een hoger risico lopen op het ontwikkelen van mentale problemen", argumenteerde Chih-Liang.

Bij zijn excuses zei hij wel dat zijn uitspraak statistisch gezien klopt. "Het is veiliger om in een familie te wonen. Dus alstublieft, sticht zo snel mogelijk een gezin", herhaalde hij. Volgens critici wil de regering op deze manier de mensen die niet willen trouwen gewoon straffen.

Tragische situatie

Het bestuur van Taiwan is eerder op zoek naar een manier om haar bevolking te stimuleren om te trouwen en (veel) kinderen te krijgen. De geboortecijfers horen de laatste jaren namelijk bij de laagste ter wereld.

De gezondheidsminister noemde de situatie "tragisch". Een blijvend dalend geboortecijfer en een snel ouderwordende maatschappij zullen volgens hem voor heel wat sociale problemen zorgen.

Vorig jaar daalde het geboortecijfer nog met vier procent ten opzichte van het jaar daarvoor. Er werden 'slechts' 191.310 baby's geboren. Het geboortecijfer van Taiwan is bijna twaalf keer zo laag als het wereldwijde gemiddelde van 20 geboorten per 1.000 personen.

De minister van gezondheid van Taiwan heeft zijn excuses aangeboden voor een uitspraak die voor heel wat opschudding zorgde. Yaung Chih-Liang had namelijk gezegd dat singles meer kans hebben om mentaal ziek te worden dan mensen die trouwen en een gezin stichten. "Het spijt me. Ik had de term 'mentaal ziek' niet mogen gebruiken", zo verontschuldigde de minister zich voor zijn uitspraken die hij woensdag deed op een persconferentie. Toen had hij de hervormingsplannen voor het nationale gezondheidsprogramma voorgesteld. Dat nieuwe plan stelt dat alleenstaande personen meer moeten betalen omdat ze "een hoger risico lopen op het ontwikkelen van mentale problemen", argumenteerde Chih-Liang. Bij zijn excuses zei hij wel dat zijn uitspraak statistisch gezien klopt. "Het is veiliger om in een familie te wonen. Dus alstublieft, sticht zo snel mogelijk een gezin", herhaalde hij. Volgens critici wil de regering op deze manier de mensen die niet willen trouwen gewoon straffen. Tragische situatie Het bestuur van Taiwan is eerder op zoek naar een manier om haar bevolking te stimuleren om te trouwen en (veel) kinderen te krijgen. De geboortecijfers horen de laatste jaren namelijk bij de laagste ter wereld. De gezondheidsminister noemde de situatie "tragisch". Een blijvend dalend geboortecijfer en een snel ouderwordende maatschappij zullen volgens hem voor heel wat sociale problemen zorgen. Vorig jaar daalde het geboortecijfer nog met vier procent ten opzichte van het jaar daarvoor. Er werden 'slechts' 191.310 baby's geboren. Het geboortecijfer van Taiwan is bijna twaalf keer zo laag als het wereldwijde gemiddelde van 20 geboorten per 1.000 personen.